Blog

 • download

  The times they are a changin....?

  Een song geschreven en gezongen door Bob Dylan in 1964. In die tijd een protestzanger, waarin hij ouders en politici waarschuwt er rekening mee te houden dat de tijden veranderen en dat zij hierin mee moeten gaan in plaats van alles bij het oude te willen laten. Een prachtige song waarvan de tekst heden ten dage nog geldt maar voor mij nu meer gericht op bedrijven en instellingen die niet willen of kunnen veranderen en voldoen aan de gestelde normering van 30% vrouwen aan de top.

   

  Er wordt de laatste tijd veel aandacht aan dit onderwerp besteed en toch begin ik mij af te vragen of het werkelijk gaat veranderen. Ik vraag het mij af omdat ik bij het opruimen van mijn zolder een artikel tegenkwam dat ik op 12 januari 1998 gefaxed heb gekregen. Ja…..je leest het goed …… een fax!

  Het is een artikel uit HP de Tijd van 10 oktober 1997 met als onderwerp: “ Topvrouwen!  Steeds meer vrouwen werken, maar aan de top wil het maar niet lukken”. Een interview met een zestal topvrouwen van toen: Sylvia Tóth (Content Beheer), Sybilla Dekker, (alg. Directeur VNO-NCW) Angelien Kemna (topbelegger Robeco), Yvonne van Rooy (voormalig Europarlementariër, voorzitter college van Bestuur KUB), Marlies Ott (senior consultant) en Wilma van Ingen (directeur Telecom KPN, district Groningen).

    Lees meer »
 • Schermafbeelding 2018-01-09 om 18.07.05

  Time's up ...

  Een goed begin in het nieuwe jaar! Mijn voornemen is wekelijks een blog te schrijven. Wekelijks? Ja…..ik leg de lat hoog :-). Waarom nu pas met een blog beginnen? Tja…. geen idee….of toch?

  Schrijven ordent mijn gedachten, het dwingt mij tot nadenken en bevordert mijn creativiteit. Ook dingen van mij af schrijven, zoals tijdens mijn reizen door Afrika. Het delen van mijn ervaringen met een groot publiek. Ervaringen, zo indrukwekkend dat ik het moest delen. Op momenten dat ik mij klein en nietig voelde en door te delen, ik mij onderdeel van een groter geheel voelde. Nadien is mij vaak gevraagd of ik weer ging schrijven, omdat men had genoten van de verhalen en de wijze waarop het vertolkt werd. Tot heden was het er nog niet van gekomen. En nog een kleine toevoeging…. een blog draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid en dat is wat Alter Ego weer nodig heeft. Heb ik dan zoveel te vertellen? Geen idee…we gaan het zien.

  Kortom…elke reis begint met een eerste stap….. dus, weer een blog.

    Lees meer »
194