Blog

 • download

  The times they are a changin....?

  Een song geschreven en gezongen door Bob Dylan in 1964. In die tijd een protestzanger, waarin hij ouders en politici waarschuwt er rekening mee te houden dat de tijden veranderen en dat zij hierin mee moeten gaan in plaats van alles bij het oude te willen laten. Een prachtige song waarvan de tekst heden ten dage nog geldt maar voor mij nu meer gericht op bedrijven en instellingen die niet willen of kunnen veranderen en voldoen aan de gestelde normering van 30% vrouwen aan de top.

   

  Er wordt de laatste tijd veel aandacht aan dit onderwerp besteed en toch begin ik mij af te vragen of het werkelijk gaat veranderen. Ik vraag het mij af omdat ik bij het opruimen van mijn zolder een artikel tegenkwam dat ik op 12 januari 1998 gefaxed heb gekregen. Ja…..je leest het goed …… een fax!

  Het is een artikel uit HP de Tijd van 10 oktober 1997 met als onderwerp: “ Topvrouwen!  Steeds meer vrouwen werken, maar aan de top wil het maar niet lukken”. Een interview met een zestal topvrouwen van toen: Sylvia Tóth (Content Beheer), Sybilla Dekker, (alg. Directeur VNO-NCW) Angelien Kemna (topbelegger Robeco), Yvonne van Rooy (voormalig Europarlementariër, voorzitter college van Bestuur KUB), Marlies Ott (senior consultant) en Wilma van Ingen (directeur Telecom KPN, district Groningen).

    Lees meer »
194